Zobacz temat
Kto tu jest? 1 Gość (ci)
PS4 odkurzanie
|
|
divano |
Dodany dnia 04-10-2015 14:23
|
![]() Generał ![]() Postów: 377 Data rejestracji: 28/04/2011 21:04 |
Przez remonty w domu i masakryczną ilość pyłów wydmuchanych z PCeta. Doszedłem do wniosku że duże spadki FPSów w BFie sponsoruje zasyfiona konsola, dmuchanie z zewnątrz nie pomagało. A dodatkowo nie ogranicza mnie już 12 miesieczna gwarancja ![]() Rozłożyłem pudło żeby wyczyścić radiator. Jest tak pięknie umieszczony że nie ma możliwości wyczyszczenia go bez tego. Czyli serwis chce zarobić ![]() Wentylator jest umieszczony z przodu widać z boku konsoli takie okrągłe i dmucha przez radiator na zasilacz który jest na całym tyle konsoli. Żeby go wyczyścić trzeba odkleić 4 naklejki z tyłu i odkręcić śrubki (ofc 4 torxy z bolcem żeby było wesoło), zdjąć dół konsoli, następnie odkręcić śrubki wskazane strzałkami i wyjąc zasilacz i dopiero wtedy da się wyczyścić to pudło. Foty dobre są tu, więc nie robiłem: https://www.ifixi...down/19493 Testy przede mną ![]() The idea is to die young... as late as possible.
![]() |
|
|
ajas |
Dodany dnia 04-10-2015 18:14
|
![]() Generał armii ![]() Postów: 6842 Data rejestracji: 30/03/2011 11:45 |
trzeba było podać na zasilanie 380 V wentylator by się rozkręcił na cacy i wszystko by się wyczyściło ![]() jak już rozkręciłeś to trzeba było wymienić pastę a swoją drogą zastanawiałem się jak by zrobić odpicowanie i wpierdolić tam jakiś mego radiator jak by się zachowywała AjaS has left the building!!!!
Raz się skurwisz, kurwą pozostaniesz! - Józef Piłsudski If I Die in a Combat Zone, Box Me Up and Ship Me Home |
|
|
divano |
Dodany dnia 04-10-2015 19:18
|
![]() Generał ![]() Postów: 377 Data rejestracji: 28/04/2011 21:04 |
chłodzenie wygląda jak z porządnej referencyjnej karty graficznej pasty nie ma na tym tylko termo pady pewnie jakby zmienić na paste tez byłoby skuteczniej są pasujące bloki wodne żeby był sens zmiany troche zmniejsza skuteczność to że za chłodzeniem jest zasilacz który też jest chłodzony tym strumieniem powietrza The idea is to die young... as late as possible.
![]() |
|
|
ajas |
Dodany dnia 05-10-2015 10:00
|
![]() Generał armii ![]() Postów: 6842 Data rejestracji: 30/03/2011 11:45 |
PS4 ewidentnie zachowuje się jak laptop przy obciążeniu
AjaS has left the building!!!!
Raz się skurwisz, kurwą pozostaniesz! - Józef Piłsudski If I Die in a Combat Zone, Box Me Up and Ship Me Home |
|
Przejdź do forum: |